Profiel.


Carolien Pentinga
werd in 2002 als advocaat beëdigd in Amsterdam en heeft ruime ervaring in de verdediging van strafzaken. 


Strafrechtadvocaat
Zij behandelt “commune” strafzaken zoals moord, doodslag, geweldsmisdrijven, drugs- en vermogensdelicten en is gespecialiseerd in de verdediging van minderjarige verdachten en lid van de Nederlandse Vereniging van Jeugdrecht Advocaten. Voordat zij in 2013 haar eigen kantoor oprichtte werkte zij als strafrechtadvocaat bij Plasman CS. Advocaten te Amsterdam. 


Buitenland

Naast ervaring in Nederland heeft Pentinga internationale ervaring als onderzoeker in doodstrafzaken in de Verenigde Staten. Van 2008 tot 2013 werkte zij tevens jaarlijks in Malawi, Afrika, in samenwerking met The Center For International Human Rights of North Western Law School, Chicago. In Malawi verleende zij rechtsbijstand aan individuele gevangenen die verdacht werden van moord en doodslag en bood zij in teamverband ondersteuning aan de Advocatuur en het Openbaar Ministerie ter vermindering van de overbevolking in Malawiaanse gevangenissen. 


Ervaring

De in de Verenigde Staten en Afrika opgedane kennis en onderzoekservaring hebben een meerwaarde voor haar benadering en behandeling van strafzaken in Nederland.